mei 2022
M T W T F S S
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Buurtfeest
KLEIN AMSTERDAM.-
Op een buitengewoon mooie dag werd op zondag 9 september wederom het buurtfeest in buurtschap Klein Amsterdam georganiseerd. Na een gezamenlijk ontbijt volgde het jaarlijks terug kerende klootschieten, wat dit jaar gewonnen werd door de groep van Lex Verbeek. Na de lunch volgde het vogelschieten. Onder begeleiding van Bennie Wagenaar, die als 1-mansformatie genaamd “Bentertainment” zijn muzikale klanken ten gehore bracht, bleek men met een “taaie vogel” te maken te hebben.Met de deelname van 31 schutters duurde het zeker drie uur voordat devogel zich uiteindelijk overgaf. Schutterskoning van vorig jaar Dennis Hagenschoot dit maal de staart eraf, waarna Jan Garrits de linkervleugel, Jeanette Le Poole de rechtervleugel en Janny Hagen de kop op hun conto mochten schrijven. Dit leverde hen een overheerlijke krentenbrood van bakker Bril op.Linda Franken was degene die uiteindelijk de vogel naar beneden haalde, wat haar de titel van schutterskoningin van 2012 van Klein Amsterdam opleverde. Zij koos Paul Stokhof tot haar koning en hij mocht dan ook de bos bloemen in ontvangst nemen. Nadat het nieuwbakken koningskoppel de dans had geopend volgde nog een gezellige avond waarbij “Bentertainment” tot in de late uurtjes doorging. Hiermee mag het buurtfeest van buurtvereniging Klein Amsterdam als een geslaagde dag beschouwd worden. Foto’s van deze dag zijn te vinden op www.kleinamsterdam.tk. Buurtvereniging Klein Amsterdam organiseert binnenkort wederom de jaarlijkse landelijk bekende “snertwandeltocht”. Deze zal gehouden worden op zondag 21 oktober. Voor meer informatie kunt u terecht bij Henk Dijkman. Tel.06 23144410
.

 

Brand bij mengvoederbedrijf Klein-Amsterdam

KLEIN-AMSTERDAM – Bij een mengvoederbedrijf aan de Heuvelderweg in Klein-Amsterdam, een buurtschap tussen Voorst en Klarenbeek, heeft dinsdagmiddag korte tijd brand gewoed. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

De brand werd rond kwart over drie gemeld. Het vuur woedde in een mengmachine in het pand. Omdat de brandweer van Klarenbeek het vuur niet vertrouwde, werd de hulp van het korps Voorst ingeroepen. De brand was snel onder controle. De brandweer keerde dan ook snel terug naar de kazernes. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Bron: Gelrenieuws

 

Lennard Koote wint Tien-over-rood
Klein Amsterdam

KLEIN- AMSTERDAM.- In partycentrum De Diederik te Voorst werd, van afgelopen maandag 26 tot en met vrijdag 30 maart, ’s avonds een 10-over-roodtoernooi gehouden op één biljarttafel. De interesse was zo groot om hieraan mee te doen dat de organisatoren op zo’n 40 aanmeldingen nee moesten zeggen. Zo deden er tijdens de voorronden niet tien enthousiaste biljarters per avond mee, maar elf, ofwel in totaal 84 over het toernooi. Iedere avond was de opkomst ook geweldig en er werd goed meegeleefd met de ‘stoters’. Voor de finale plaatsten zich: Henk Huis in ’t Veld uit Klarenbeek (vorig jaar ook in de finale), Appie Dieseraad uit Voorst, Remi Brugman uit Twello, Jan Korenblek uit Klein Amsterdam, Jan Jurriens uit Voorst, Paul de Kruijff uit Klarenbeek, Gerrit Kolkman, Tonnie Brugman (vader van Remi), Lennard Koote uit Klein Amsterdam (vorig jaar ook in de finale) en Sander Garagoski uit Eerbeek (vorig jaar ook in de finale). De sfeer tijdens de voorronden en zo ook de finale was geweldig te noemen. Henk Dijkman had de eer op te treden als scheidsrechter en aan het bord prijkte Frank Korenblek. In de knusse biljartzaal waren het Gerrit en Tonnie die beiden goed begonnen met het maken van twee caramboles. Lennard zette meteen de toon met vier caramboles. In de vierde ronde waren het Gerrit, Tonnie en Appie die vier hadden staan op het score bord, maar het was Lennard die zijn totaal wist te verhogen tot zeven. De ronde erna was het voor Lennard de afronding. Hij liet zonder schroom de tien noteren en werd zo eerste. Tonnie wist in de achtste ronde de gewenste tien te laten noteren en werd zo tweede. Het duurde tot de tiende ronde toen zowel Henk als Jan Jurriens de tien bereikten. Een onderlinge barrage was nodig en Henk wist die in zijn voordeel af te ronden. Zo werd Henk derde en Jan vierde. Gedeeld vijfde werden Appie, Paul en Gerrit. Gedeeld achtste werden Jan Korenblek en Sander. En Remi sloot de rij.De top 3 werd beloond met een standaard en een grote vleespakket. De rest werd verrast met een vleesschotel. Alle finalisten kregen bovendien een prachtig bos bloemen.Iedereen kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi wat ook heel goed aanslaat in de regio. Gestelde bleek ook in de dankwoorden van de spelers richting de organisatoren, waarbij veel neerkwam en komt op Jan Korenblek, Lennard Koote en Henk Dijkman die er druk mee zijn geweest.