mei 2022
M T W T F S S
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Elzemiek Aalpoel en Jan Garrits de nieuw clubkampioenen van de Oortveldruiters

Voorsternieuws 5 10 2011
Clubkampioen Jan Garrits met Krap An


EMPE.- Afgelopen weekend vonden in Manege Empe de jaarlijkse clubkampioenschappen voor paarden en pony’s plaats. Er wordt, ieder op zijn eigen niveau, een dressuurproef gereden, die alle door dezelfde jury worden beoordeeld. Degene met de hoogste score wordt dressuurkampioen. Bij het springen wordt gestreden over 2 manches en een barrage als foutloos hebt afgelegd. Degene die de barrage het snelst en foutloos heeft gereden wordt springkampioen. De clubkampioen heeft het beste resultaat behaald wanneer beide disciplines bij elkaar worden opgeteld. Voor de clubkampioenen lag er een mooie deken klaar, beschikbaar gesteld door de firma’s Daaleman en Klein Hekkelder. Voor de dressuur- en springkampioenen werden zadeldekjes, ook wel chabrak genoemd, gesponsord door videoshop Haniel.Bij de pony’s is Elzemiek Aalpoel met Daphne clubkampioen geworden en reserve kampioen werd Jacqueline Boesveld met Candy. Bij de paarden was de hoogste eer voor Jan Garrits met Krap An, reserve kampioen werd Linda Nieuwenhuis met Promiss.Dressuurkampioen pony’s werd Elzemiek met Daphne. Springkampioen pony’s is geworden Jacqueline met Candy.Bij de paarden werd Iris Braam met Dimitri dressuurkampioen en Linda met Promiss springkampioen.Tussen de dressuur en het springen gaven de voltigeleden een demonstratie van wat ze in het eerste jaar van hun bestaan hebben geleerd. Voltige is een vorm van turnen op een paard.

________________________________________________

Buurtfeest Klein Amsterdam

KLEIN AMSTERDAM.- Zondag 11 september werd door B.V. Klein Amsterdam het jaarlijkse buurtfeest georganiseerd. Een vaste traditie van deze vereniging en altijd druk bezocht.


Dennis Hagen,
de nieuwbakken schutterskoning,
en zijn vriendin Claudia.

Vogelschieten

Na een gezamenlijk ontbijt, de gebruikelijke ronde van het klootschieten en de lunch, volgde het vogelschieten. Bij het kruisboogschieten wisten de kinderen de vogel goed te raken. Sam Cumming is de nieuwe jeugdkoning van Klein Amsterdam geworden. Hij mag een prijs uitzoeken in de winkel van Frits en Janny Huisman. Ook schoot hij de staart eraf. Zijn broertje Ben Cumming schoot de kop eraf en Jesse Strijker nam de twee vleugels voor zijn rekening.Bij de “grote vogel” was het Dennis Hagen die met de eer ging strijken. Samen met zijn vriendin Claudia zijn zij het nieuwe koningskoppel van 2011 in Klein Amsterdam, en ontvingen de daarbij behorende wisselbeker, krentenbrood en boeket bloemen. Overige prijswinnaars, Tineke Koote (staart), Gerrit Hoetink (linker vleugel) Marius Bruggeman (rechter vleugel) en Henk van de Brink (kop), ontvingen eveneens een heerlijke krentenbrood.

Snertwandeltocht

Ook dit jaar zal de “Snertwandeltocht” weer plaatsvinden. Niet zoals gewend in de maand september maar op zondag 16 oktober 2011. Dit jaar gaat de route via Klarenbeek, Bussloo en Voorst door bossen en stukken natuur wat echt de moeite waard zal zijn. Wanneer u besluit mee te doen zult u versteld staan hoe veel mooie plekjes er nog zijn in dit gebied. voor meer informatie op: www.kleinamsterdam.tk.

of bel Henk Dijkman. (06-52031387)

________________________________________________

Internationaal veteranen concours

Klein Amsterdam groot succes!

zaterdag 18 juni 2011

KLEIN AMSTERDAM.- Onder dreigende wolken, maar ook met stralende zon werd een prachtige internationale springwedstrijd afgewerkt. Maar liefst 64 ruiters sprongen in de rubriek B, L en M; gevolgd door een progressief springparcours.

Door de prima organisatie, inzet van vrijwilligers en een meer dan fantastische barbecue hing er op het terrein van Jan Garrits een uiterst prettige en gezellige sfeer. Opvallend was het ongedwongen contact tussen de gasten uit het buitenland en de andere deelnemers. Vol lof sprak men over dit voortreffelijk geslaagde evenement. De gezellige bediening, de ontspannen sfeer, de vrolijke gezichten zorgden voor een heerlijke dag. De deelnemers gingen dan ook pas in de loop van de avond weer huiswaarts.

Maar goed, hieronder de uitslag:

De wisselbeker werd in de wacht gesleept door Leo Jacobs op Quidamme, afkomstig uit Hoornsterzwaag.

Reservekampioen werd Gerrit v/d Kamp op Valida die vanuit Putten naar Klein Amsterdam was gekomen.

De organisatie bedankt vrijwilligers en sponsoren, maar bovenal Jan Garrits voor het beschikbaar stellen van zijn terrein.

Ria Man in ’t Veld voor de catering en Henny Verkerk voor de technische ondersteuning.

Via deze link kunt u de door Riet Verbeek gemaakte foto’s van dit geslaagde evenement bewonderen.

________________________________________________

Soomerz maakt vliegende start op Eglantier
zaterdag 23 april 2011

APELDOORN – Hilda Cumming lacht. Sinds ze haar ijssalon Soomerz op winkelcentrum Eglantier opende is het mooi weer. De klanten weten haar zaak dan ook al goed te vinden. ,,Een betere start hadden we ons niet kunnen wensen”, zegt Cumming. De zus van de Apeldoornse bestiert een ijssalon in Wageningen. ,,Zo ben ik een beetje op het idee gekomen. In heel De Maten was nog geen ijszaak. Toch een wijk met 32.000 inwoners, net zo veel als in Wageningen. Na het nodige dubben hebben we besloten de sprong te wagen.” Cumming verkoopt ijs dat door Talamini wordt gemaakt. De fruitsmaken bestaan uit puur fruit, er wordt niets toegevoegd.

_______________________________________________________

Dick Kiel wint Tien-overrood Klein Amsterdam

In partycentrum De Diederik te Voorst werd, van afgelopen maandag 4 tot en met vrijdag 8 april, ’s avonds een 10-over-roodtoernooi gehouden op één biljarttafel. De interesse was zo groot om hieraan mee te doen dat de organisatoren op zo’n 40 aanmeldingen moesten nee zeggen. Zo deden er tijdens de voorronden niet tien enthousiaste biljarters per avond mee, maar elf, ofwel in totaal 85 over het toernooi. Iedere avond was de opkomst ook geweldig en er werd goed meegeleefd met de ‘stoters’. Voor de fi nale plaatsten zich: Sander Garagoski uit Eerbeek, John Krenger uit Apeldoorn, Michiel Jansen uit Klarenbeek, Henk Huis in ’t Veld uit Klarenbeek, Bert vandeBunte, Ep Verbeek uit Hall, Gerrit Vosselman uit Apeldoorn, Elwin te Winkel uit Hall, Lennard Koote uit Klein Amsterdam en Dick Kiel uit Ugchelen. De sfeer tijdens de voorronden en zo ook de finale was geweldig te noemen. In de knusse biljartzaal waren het Elwin en Dick die beiden goed begonnen met het maken van twee caramboles. Elwin liet er in de tweede ronde vier bijschrijven en kwam op 6 te staan, Dick maakte er twee en liet vier op het score bord opnemen en Henk twee. Er de trend was zo ook gezet. Henk was het die in zijn derde beurt ook twee liet noteren, terwijl de directe concurrenten dat verzaakten. Maar in de vierde beurt was het raak. Henk en Elwin mistenterwijl Dick koelbloedig de ene na de andere caramboles liet noteren. Het werd hoe langer hoe stiller en Dick maakte heel beheerst in totaal zes caramboles en kwam zo op tien. Omdat er niemand na hem kwam werd hij winnaar van het toernooi. In de vijfde ronde was Henk weer goed op dreef en liet vier extra noteren en de beurt erop ook nog eens twee, waardoor hij tweede werd. Het duurde tot in de negende ronde eer nummer drie zich aanmeldde: Bert van de Bunte. Gedeeld vierde werden John en Elwin, zesde Michiel, zevende Lennard, achtste Gerrit, negende Sander en tiende Ep. De fi rma Klein Hekkelder sponsorde de bekers / standaarden voor de winnaars. De top 10, ja, het zijn allemaal winnaars, kregen ieder een vleesschotel en een bos bloemen. De eerste prijs voor de dames ging naar Anne Joke Arnoldussen uit Apeldoorn. Leuk om te weten is dat er o.a. ook 8 dames van biljartclub De Deurstoters meededen. De pechprijs was voor Jan Willem Hulleman uit Klarenbeek en de aanmoedigingsprijs voor zijn broer Johan Hulleman. Beiden waren de hele week paraat. De schatting, iedere avond van de kosten van een boodschappenmand, werd het beste ingeschat door Jan Wolters uit Klarenbeek. Hij zat er maar 9 cent vanaf. De heerlijke hapjes die ‘s avonds werden uitgereikt waren gesponsord door de Voorster Slagerij Theunissen. Iedereen kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi wat ook heel goed aanslaat in de regio. Gestelde bleek ook in de dankwoorden van de spelers richting de organisatoren, waarbij veel neerkwam en komt op Jan Korenblek, Lennard Koote en Henk Dijkman die er druk mee zijn geweest.

____________________________________________________________________________

Tien-over-rood Klein Amsterdam

In partycentrum De Diederik (Gravenstraat 30, 7383 RK Voorst) wordt
van 4 tot en met 8 april een 10-over roodtoernooi gehouden.
De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Voor info en opgave, Lennard Koote: (06) 10 11 55 44, dagelijks tussen 19.00 en 21.00 uur.