juni 2022
M T W T F S S
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Burgemeester” Klein Amsterdam 25 jaar getrouwd “

December 2004


Jan en Gerdien van den Brink in de arrenslee op weg naar de feestzaal in Hall.

KLEIN AMSTERDAM – Zaterdag vierden Jan en Gerdien van den Brink uit Klein Amsterdam hun 25 jarig huwelijk. Gerdien is voorzitter van de Pony club en rijvereniging “De Oortveldruiters” uit Empe en Jan is de spil wat betreft organiseren van allerhande activiteiten en diensten voor deze club. Samen is dit koppel dus onmisbaar voor de Oortveldruiters. Als blijk van waardering voor dit feit escorteerden een aantal leden van de Oortveldruiters met hun paarden de arrenslee en koets van Klein Amsterdam naar Bello in Hall, waar de feestelijke dag werd gevierd.
Jan van den Brink runt in Klein Amsterdam het veevoederbedrijf Klein Hekkelder. Hij heeft enige jaren geleden het ‘burgemeesterschap’ overgenomen van zijn vader. In zijn functie heeft hij veel voor Klein Amsterdam kunnen doen. Tot voor kort was Van den Brink voorzitter van de buurtvereniging, maar deze taak heeft hij onlangs moeten overdragen. Velen kwamen het zilveren paar geluk wensen. Op de vrolijke bruiloft ging de pet tegen de zolder, onder toeziend oog van buren, familieleden, vrienden en kennissen.

_________________________________________________________________________________

Snertwandeling

September 2004 Voor de eerste keer wordt een snertwandeltocht in de buurtschap gehouden. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 10, 20 of 30 km. De initiatiefnemers Henk Dijkman en Marius Bruggeman uit Klein Amsterdam kwamen enkele jaren geleden op het idee tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, waar ze aan meededen. Dijkman:  We hebben de koppen bij elkaar gestoken en kwamen op het idee om zelf een wandeltocht op te zetten.
HAKEN EN OGEN
Ze kwamen er achter dat dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is. Er zitten nog veel haken en ogen aan het organiseren van zo’n wandeltocht. Je moet overal vergunningen en toestemming voor hebben. We wilden de tocht al veel eerder houden, maar dat lukte niet. Wij hebben er een snertwandeltocht van gemaakt. Alle deelnemers krijgen bij terugkomst in De Diederik een lekkere kop erwtensoep aangeboden. Als het goed weer is, hopen we op zo’n 200 deelnemers. Iedereen mag meedoen, jong en oud kan zich inschrijven.  De route wordt met pijlen uitgezet maar ook op papier meegegeven. Deelnemers aan de langste afstand (30 km) kunnen tussen 08 en 10 uur starten. De wandelaars die 20 km lopen vertrekken tussen 9 en 11 uur en de groep voor de 10 km tussen 9 en 12 uur. De start is vanaf De Diederik, Gravenstraat 30 in Klein Amsterdam. Deelname kost 3 euro. Na afloop is er een feestje in De Diederik. Een groepje accordeonisten speelt er muziek bij. Het bestuur heeft zich voorgenomen bij een geslaagde tocht met voldoende deelname een jaarlijks terugkerend evenement van de snertwandeltocht te maken.

_________________________________________________________________________________

Gerard Verbeek schutterskoning Klein Amsterdam

6 SEPTEMBER 2004 – KLEIN AMSTERDAM Gerard Verbeek is gistermiddag schutterskoning geworden van Klein Amsterdam. Hij koos zijn tante Riet Garrits tot koningin. Het vogelschieten onder de stralende zomerzon was de afsluiting van het jaarlijkse buurtfeest in Klein Amsterdam. 29 personen streden om de koningstitel. Drie dagen was er feest in de buurtschap tussen Voorst en Klarenbeek. Het bestuur van de vereniging zette weer festiviteiten op voor jong en oud. De jeugd opende het feest met een eigen avond in De Diederik. Zaterdag was er een feestavond met muziek van Hans Beumer. Conferencier Hendrik Jan uut Twelle kwam de bewoners van Klein Amsterdam vermaken met zijn voordrachten. Gisteren begon het feest met een ontbijt. Daarna volgde het klootschieten waarbij het team van Bas Strijker won. Het feest werd afgesloten met het vogelschieten.