juni 2022
M T W T F S S
     
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Schoorsteenbrand in Klein Amsterdam

3 maart 2007 – Zaterdagmiddag raakte de buurtbewoners van Klein-Amsterdam bijna in paniek na het zien van een brandweerauto met sirene en zwaailichten in hun buurt. Er woedde een brand in de schoorsteen van een huis aan de Heuvelderweg. Het meegebrachte materiaal van de plaatselijke brandweer schoot tekort, zodat er gewacht moest worden op de hoogwerker van de Apeldoornse collega’s terwijl de brand door woedde. Na met man en macht gevochten te hebben tegen de vlammen was het vuur enkele minuten later meester.

____________________________________________________________________________________

Voorst sluit de Diederik

Voorst sluit de Diederik door MARTIJN UBELS VOORST –

Partyschuur de Diederik in Voorst gaat donderdag op slot. Tot verbazing van eigenaar J.G. Korenblek laat de gemeente Voorst de boel verzegelen. De gemeente stelt dat, ondanks een eerdere aanzegging van bestuursdwang, nu gebleken is dat er op 6 januari vorig jaar een feest is geweest in de schuur. Feesten in de schuur zijn illegaal; er zit geen horecabestemming op. Op het perceel aan de Gravenstraat zit een agrarische bestemming, schrijft Voorst; die bestemming laat het houden van feesten en partijen in de voormalige varkensschuur niet toe. De zaak werd de laatste tijd meermaals onder de aandacht gebracht – ook van de gemeente – door het Bureau Eerlijke Mededinging. BEM strijdt, ter bescherming van reguliere horeca, tegen oneerlijke concurrentie. Saillant aan het bewuste feest op 6 januari, vindt BEM tenminste, is dat Ingrid Bosscher wat te vieren had. BEM noemt haar overigens ten onrechte raadslid van Gemeentebelangen; dat is zij niet. Wel stond ze op de lijst voor de laatste verkiezingen, maar werd niet gekozen. Projectleider Arjan Hogervorst van BEM zegt:  Zo iemand zou toch beter moeten weten? Leden van het hoogste orgaan in de gemeente Voorst zijn kennelijk voorstander van illegale feesten in illegale partyschuren. Dat is ronduit schandalig.    Hogervorst zegt Bosscher zelfs eerdaags de  Klem van de maand    te overhandigen.  Die klem delen wij maandelijks uit aan de instelling of instantie die openlijk oneerlijke mededinging bij horeca-activiteiten toelaat of veroorzaakt en zo de reguliere horeca klemzet.    Het BEM is dermate in haar nopjes met het besluit van B & W dat zij het gemeentebestuur de  BEM! van de maand    toekent. Een BEM – Portugees voor  goed    – gaat naar een instantie die op een goede manier oneerlijke mededinging voorkomt of bestrijdt. Het gaat daadwerkelijk om een trofee – een zilveren opgestoken duim. Eigenaar van de schuur Korenblek reageert begrijpelijk minder uitbundig op het nieuws, dat hij via de krant moet vernemen.  Hier ben ik niet blij. Dat er op 6 januari een feest is geweest, van mevrouw Bosscher, klopt ja. Dat heb ik in een gesprek op 17 januari op het gemeentehuis ook bevestigd. Ik heb toen meteen gezegd dat ik direct alle aankomende feesten zou schrappen. Dat heb ik diezelfde avond meteen gedaan. De desbetreffende ambtenaar heeft mij toen verzekerd dat er daarom geen verzegeling zou volgen. Het verbaast mij dat men daar nu toch toe overgaat.    Korenblek beraadt zich op de ontstane situatie. Bosscher is in een reactie zeer ontstemd over de opmerkingen aan haar adres. Ik was wel lijstduwer, maar ben al jaren geen raadslid meer. Onzin, hoe komt BEM daarbij? En wat betreft dat feestje, ik wist uiteraard niet dat dit niet zou mogen.

______________________________________________________________________________________

Gemeente sluit partyschuur de Diederik in Voorst

VOORST – Partyschuur de Diederik in Voorst gaat donderdag op slot. Tot verbazing van eigenaar J.G. Korenblek laat de gemeente Voorst de boel verzegelen. De gemeente stelt dat, ondanks een eerdere aanzegging van bestuursdwang, nu gebleken is dat er op 6 januari vorig jaar een feest is geweest in de schuur. Feesten in de schuur zijn illegaal; er zit geen horecabestemming op. Op het perceel aan de Gravenstraat zit een agrarische bestemming, schrijft Voorst; die bestemming laat het houden van feesten en partijen in de voormalige varkensschuur niet toe. De zaak werd de laatste tijd meermaals onder de aandacht gebracht – ook van de gemeente – door het Bureau Eerlijke Mededinging. BEM strijdt, ter bescherming van reguliere horeca, tegen oneerlijke concurrentie. De BEM is dermate in haar nopjes met het besluit van B en W dat zij het gemeentebestuur de BEM! van de maand toekent. Een BEM – Portugees voor goed – gaat naar een instantie die oneerlijke mededinging voorkomt of bestrijdt.

__________________________________________________________________________________________

Jan Garrits Nederlands reservekampioen Veteranen

VoorsterNieuws 24-jan-’07

Empe. – Afgelopen zaterdag 20 januari werd in Putten het NK 40+ verreden. In de eerste ronde bleef Jan twee keer foutloos en behaalde de 8e prijs, de tweede ronde behaalde hij, na weer twee foutloze parcours, een 7e prijs en in de finale bleef jan wederom twee keer foutloos en behaalde ook nog eens de snelste tijd wat hem een 1e prijs opleverde! Deze uitslagen bij elkaar opgeteld kwam uit op Nederlands reservekampioen Veteranen! De omroeper vroeg zich af of e in Klein-Amsterdam ook groot konden wezen… Het antwoord is dus ja!

Bij de prijsuitreiking van de kampioenen en reservekampioenen werd Klein Amsterdam op de kaart gezet! Jan had supporters genoeg die het de gehele dag aangemoedigd hebben.