mei 2022
M T W T F S S
     
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Bas Strijker loopt de Sierra de Guadarrama

Riet Verbeek nieuwe schutterskoningin
van Klein Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLEIN AMSTERDAM.- Tijdens het jaarlijkse buurtfeest is Riet Verbeek de nieuwe schutterskoningin van buurtschap Klein Amsterdam geworden. Nadat verschillende familieleden deze titel al eens hadden mogen dragen viel nu eindelijk haar deze eer ten deel.

Overige winnaars:
Carolien van den Brink (staart), Riet Garrits (rechter vleugel), Claudia Bouwmeester (linker vleugel) en Riet Verbeek (kop).

Buurtvereniging Klein Amsterdam organiseert binnenkort voor de 11e
keer de landelijk bekende “Snertwandeltocht”.
Deze zal gehouden worden op zondag 19 oktober in samenwerking met de OostelijkeWandelsport Bond.

Start en finish:
bij boerderij “De Diederik”, Gravenstraat 30. Inlichtingen via 06-44347504.

 

 _____________________________________________________________

Zaterdags inloopconcert

VOORST.- Het is elke week weer verrassend om te ervaren hoeveel muzikaal talent er in Voorst woont.
Op zaterdagmiddag 2 augustus vond er opnieuw een bijzonder concert plaats in de Dorpskerk van Voorst.
Ditmaal een optreden van Alette van den Brul – sopraan, begeleid op orgel/piano door Gerard van Dalen.
Dit was voor hen, hun eerste gezamenlijk openbaar optreden, maar wat de toehoorders betreft zeker voor herhaling vatbaar. Allereerst zong Alette met orgelbegeleiding het Ave Verum van Mozart, gevolgd door
het Ave Maria van Gyldmark. Beide stukken klonken in deze ruimte ontroerend mooi en er werd ademloos geluisterd. Vervolgens het bekende Jesu bleibet meine Freude van J.S. Bach en Abide with me. Hierna een orgelimprovisatie van Gerard van Dalen. Alle stemmen van het Naber orgel kwamen voor mijn gevoel aan bod en men hoorde dat de organist zich met hart en ziel uitleefde op het orgel. Hierna zong Alette met pianobegeleiding een wat luchtiger programma zoals The Rose van Bette Midler, Evergreen van Barbra Streisand en tot slot Summertime van Gershwin met een jazzy- achtige begeleiding. Dit bewijst de veelzijdigheid van deze sopraan en het enthousiasme van beiden slaat over op het publiek. Ook aanstaande zaterdag bent u weer welkom in de Dorpskerk. Dan is er om 15.00 uur een optreden van Marina Geldof- hobo samen met Roelof de Jong -piano.

Komt u ook meegenieten? De toegang is gratis, een vrije gift is welkom. Natuurlijk kunt u ook weer terecht in het Dorpshuis waar door Reskevo van alles wordt verkocht ten batevan het onderhoudsfonds van de Dorpskerk.
Info: www.kerkvoorst.nl